Fekete áfonyás torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Fekete áfonyás torta

Fekete áfonyás torta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
2 cl víz
2 cl olaj
6 evőkanál rétesliszt
2 púpozott evőkanál kakaó
margarin és egy kevés liszt
a két tortaforma kikenéséhez
A krémhez:
100 gr fehér csokoládé
200 gr 33 %- s tejszín
fekete áfonya kompót
A csoki mázhoz:
1 mokkás csésze tej
6 púpozott kiskanál kristálycukor
2 púpozott kiskanál kakaó
egy nagy diónyi vaj

*

Elkészítés:

Szétválasztom a tojásokat: a sárgákat cukorral, a vízzel, mixerben habosra keverem, lassan hozzácsurgatom az olajt (nem lesz annyira száraz a tészta),
közben a fehérjékből kemény habot verek.
A felvert sárgákat összekeverem a liszttel, a kakaóval, és óvatosan hozzájuk keverem a fehérjéket. Két kikent, kilisztezett tortaformába osztom a masszát, előremelegített, 180 fokos sütőben megsütöm őket.
A fehér csokoládét gőz felett megolvasztom, langyosra hűtöm.
A tejszínből kemény tejszínhabot készítek, és hozzákeverem a fehér csokihoz.
Az áfonya kompótot leszűröm, a levével a kihűlt korpuszok belső oldalait alaposan megkenegetem. Az egyik korpuszt megkenem a krémmel, rárakom a kompót két harmadát, ráhelyezem a másik korpuszt.
Elkészítem a csokoládé mázat: a hozzávalókat a vaj kivételével jól összefőzöm, a tűzről levéve hozzákeverem a vajat, langyosra hűtöm, rákenem a tortára.
A megmaradt egyharmad kompótot a torta teteje közepére rakom díszítésképpen.
Jó étvágyat kívánok ehhez az egyszerű, de finom tortához!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fekete áfonyás torta