Fejtett bableves, csipetkével

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Fejtett bableves, csipetkével

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg fejtett bab
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
petrezselyem és zeller zöld
1 ek. zsír
2 ek. liszt
1 fej hagyma
2 tk pirospaprika

bors
1 tk. ételízesítő
1 tojás

2-3 ek. víz
liszt

*

Elkészítés:

A babot felteszem főni a darabolt zöldségekkel együtt, a zöldeket összekötöm és azt is beleteszem, sózom és teszek bele kevés ételízesítőt.  Amikor puha minden zöldség és a bab is megfőtt, a zsírból, a kockázott hagymából és  a lisztből  hagymás rántást készítek. Előbb a hagymát pirítom a zsíron, amikor világosbarna, akkor teszem hozzá a lisztet és együtt pirítom tovább. Tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát, hideg vízzel felengedem és a levesre öntöm, összeforralom. Le lehet szűrni hagymát, én beleteszem.  Ekkor teszek bele kevés borsot és ha kell még ízesítem.  A csipetkét én külön vízbe főzöm ki és amikor puha belekeverem a levesbe, így hagyom állni még 10 percig.
Csipetke: A tojást sózom, öntök hozzá 2-3 ek. vizet, majd annyi lisztet teszek bele, hogy lágy, de azért csipegethető tésztát kapjak. Lisztezett tálcára csipegetem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fejtett bableves, csipetkével