Hozzávalók:
1 fej saláta
3 cikk fokhagyma
1 ek. zsír
2 ek. liszt
2 dl tej
só
cukor
ecet
*
Elkészítés:
A salátát alaposan megmosom, leveleire szedem, sós vízben felteszem főni a fokhagymával együtt. Kevés víz kell rá, mert a saláta enged ki magából fővés közben. Amikor megfőtt, elkészítem a rántást. A forró zsírra szórom a lisztet, világosra pirítom, felengedem kevés hidegvízzel és szűrőn át a salátához öntöm. Amikor kezd sűrűsödni, hozzáöntöm a tejet, annyit, hogy főzelék sűrűségű legyen. Teszek bele kevés cukrot és még sót is, ha kell. A tűzről levéve pici ecettel ízesítem. Feltétnek tükörtojást, vagy buggyantott tojást készítek hozzá, de magában is finom.