Hozzávalók:
1 fejes saláta
3 gerezd fokhagyma
1 ek. zsír, vagy 2 ek. olaj
2 csapott ek. liszt
2 dl tej
só
cukor
ecet
2 tojás
*
Elkészítés:
A salátát megmosom, 4 felé vágom, sós vízben felteszem főni a fokhagymagerezdekkel együtt.
Csak kevés víz kell rá, mert a saláta enged. Amikor megfőtt elkészítem a rántást. A forró zsírra, vagy olajra szórom a lisztet, világosra pirítom, hideg tejjel felengedem, majd ráöntöm a salátára, jól összeforralom.
Teszek bele kevés cukrot, és még sót is, ha szükséges. A tűzről levéve ízesítem pici ecettel.
A tükörtojáshoz meglangyosítom a zsírt, vagy olajat, beleütöm a tojásokat, megsózom és lassan sütöm készre.
A főzelékre teszem és azzal tálalom.