Hozzávalók:
A tésztához:
Ehhez:
Krémhez:
*
Elkészítés:
Tortalapok Készítése : A cukrot és a vaníliacukrot a tojássárgákkal kikeverem, majd hozzáadom a sütőport és összekeverem.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem és hozzáteszem a tojássárgás masszához.
A keményre vert tojásfehérje hab tetejére ráteszem a 8 púpozott ek.
lisztet és az egész masszát óvatosan kikeverem.
A masszát kivajazott, lisztezett formába teszem (tortaforma vagy tepsi) és 160 fokon 25-30 percig sütöm.
A piskótalapot 3 egyenlő részre vágom.
Krém Készítése: A tojásokat a a vaníliás cukorral kikeverjük egy kézi habverő segítségével.
Egy lábasban a tejszínt el kezdjük felmelegíteni, folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk az összetört fehér csokoládét és szép lassan felolvasztjuk benne.
Ha kész, akkor hozzáadjuk a tojásos keveréket és addig főzzük állandó keverés mellett, amíg kellően besűrűsödik.
Ezután hagyjuk kissé kihűlni és a kihűlt krémet a 3 tortalap közé kenjük és kívülről is bevonjuk a tortát.
A végén díszítjük tetszés szerint (pl.
tortamorzsával, tortadarával).


