Fehércsokis torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Fehércsokis torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
Ehhez:
Krémhez:

*

Elkészítés:

Tortalapok Készítése : A cukrot és a vaníliacukrot a tojássárgákkal kikeverem, majd hozzáadom a sütőport és összekeverem.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem és hozzáteszem a tojássárgás masszához.
A keményre vert tojásfehérje hab tetejére ráteszem a 8 púpozott ek.
lisztet és az egész masszát óvatosan kikeverem.
A masszát kivajazott, lisztezett formába teszem (tortaforma vagy tepsi) és 160 fokon 25-30 percig sütöm.
A piskótalapot 3 egyenlő részre vágom.
Krém Készítése: A tojásokat a a vaníliás cukorral kikeverjük egy kézi habverő segítségével.
Egy lábasban a tejszínt el kezdjük felmelegíteni, folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk az összetört fehér csokoládét és szép lassan felolvasztjuk benne.
Ha kész, akkor hozzáadjuk a tojásos keveréket és addig főzzük állandó keverés mellett, amíg kellően besűrűsödik.
Ezután hagyjuk kissé kihűlni és a kihűlt krémet a 3 tortalap közé kenjük és kívülről is bevonjuk a tortát.
A végén díszítjük tetszés szerint (pl.
tortamorzsával, tortadarával).

Fehércsokis torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fehércsokis torta