Fehérboros tepertős pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gabcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Fehérboros tepertős pogácsa

Fehérboros tepertős pogácsa

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 db tojás (+1 db a kenéshez)
1 pohár kefír
25 dkg tepertő
1 dl fehérbor
0.5 dl tej
só,bors ízlés szerint
1 kávéskanál cukor

*

Elkészítés:

A tepertőt ledarálom,az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatom.
Egy tálba belerakom az összes hozzávalót és alaposan kidolgozom.
Természetesen a tepertő zsírosságától függően,kellhet még bele liszt,ne legyen lágy a tészta!Mikor kidagasztottam,hagyom kelni.
Mikor kicsit már kelt,én mégegyszer átdagasztom és teljesen megkelesztem.
Ha megkelt,2-3 cm vastagra nyújtom,tetejét beirdalom és kiszaggatom.
Én a család miatt nagyokra szaggatom.
A széleket újra összegyúrom,nyújtom,írdalom,szaggatom,míg el nem fogy a tésztám.
Zsírozott,lisztezett tepsikbe rakom,szellősen,hogy ne keljen össze.
Mikor kicsit megkelt,tetejét megkenem felvert tojással.
Mikor teljesen megkelt,előmelegített sütőben,nagy lángon(270 fokon),kb 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fehérboros tepertős pogácsa