Fehérboros sárgabarack-krémleves ribizlis habgalus

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nagynékati

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Fehérboros sárgabarack-krémleves ribizlis habgalus

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg friss sárgabarack
1 dl száraz fehérbor
5 evőkanál cukor
1 citrom
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
A ribizlis habgaluskához:
2 tojásfehérje
3 evőkanál cukor
3 evőkanál friss leszemezett piros ribizli

*

Elkészítés:

A friss sárgabarackot forró vízbe téve 1,5-2 perc alatt leforrázzuk, hogy a héja lejöjjön, majd kicsit hagyjuk hűlni, és a bőrét lehúzzuk, kimagozzuk.
Az előkészített barackot fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje, majd hozzáöntjük a fehérbort, beleszórjuk a cukrot, a finoman lereszelt citromhéjat, belenyomjuk a fél citrom levét, megszórjuk az őrölt fahéjjal, és ha felforrt, lassú tűzön 5 percet főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A habgaluskához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot, tovább verjük, beleforgatjuk a megmosott, leszemezett villával kicsit összetört ribizlit, két evőkanállal habgaluskákat formázunk belőle, és forró vízben, közepes tűzön, oldalanként kb. fél-fél perc alatt megfőzzük. Ha elkészült, lecsepegtetjük és tányérra tesszük.
Tálaláskor a sárgabarack-krémlevest tányérba vagy leveses-csészébe szedjük, ribizlis habgaluskát ültetünk a tetejére, és ízlés szerint, friss citromfűvel vagy mentával díszíthetjük.

Fehérboros sárgabarack-krémleves ribizlis habgalus

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fehérboros sárgabarack-krémleves ribizlis habgalus