Hozzávalók:
30 dkg kocka alakú keksz
8 dl tej
8 kanál liszt
5 kanál cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
15 dkg tejpor
2 tasak tejszínhabpor (slag – mifelénk )
2,5 dl ásványvíz
5 dkg apróra vágott dió
*
Elkészítés:
Egy edényben felforraljuk a tejet, majd hozzáadjuk a lisztet és a cukrot, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejport és összevegyítjük a kihűlt tejes masszával. A krémet ráöntjük a kirakott kekszre (előzőleg tejben megmártogatjuk).
Közben a tejszínhabport az ásványvízzel felverjük kemény habnak, s rákenjük a krémre. Megszórjuk a sütink tetejét vagdalt dióval.
Pár óra hosszára hűtőbe tesszük, jó étvágyat kívánok hozzá.
A tepsi -tálca mérete (enyém) 36 x 24 cm-es.

