Hozzávalók:
60 dg sima kenyérliszt /nekem fehér/ + 1 kiskanál sikér
3,2 dl langyos víz
2 e.k. olaj
1 e.k. ecet
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
2 dg friss éleszto
*
Elkészítés:
A kenyérsuto aljába beleontjuk a langyos vizet, olajat, ecetet, sót. Rászórjuk a lisztet, arra kerul a cukor és a rámorzsolt éleszto.
Bekapcsoljuk a gépet, bedagasztjuk a tésztát, én hagytam benne megkelni is, ez kb. 1 óra hosszat vett igénybe.
Utána átgyúrtam a tésztát és a kenyérformába helyeztem, amit elotte vékonyan kikentem olajjal. Jó félórát kelesztettem, majd eloszor 175 fokon tíz percig, utána 150-re csokentett ho mellet osszevetve 40 percig sutottem.
Rácson hulni hagytam.