Hozzávalók:
Bögre mérete: 2.5 dl
1 bögre tej
3 bögre liszt
1 bögre zsír
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
kevés porcukor
birsalmasajt sütés álló
2 dkg élesztő
*
Elkészítés:
A lisztet, langyos tejet, zsírt, egy csipet sót, sütőport, vancukrot, élesztőt jól összekeverem, nekem picit laza lett a tészta, egy kevés lisztet szórtam még hozzá, jól kigyúrtam. Lisztezett deszkán kinyújtom, majd kiszaggatom és kemény, sütés álló lekvárral töltöm a közepét, majd félbehajtva a széleit jól elnyomkodom, egy félholdat, vagy kiflit kapok, sütőpapíros tepsibe helyezem. A sütőt előmelegítem 190 fokra. Készre sütöm 15-16 perc alatt. Mikor már nem forró porcukorban megforgatom.
Nagyon finom, puha tésztája van, napokig eláll jól kihűtve dobozba zárva.