Hozzávalók:
10 dkg mazsola,1/2 rum,30dkg fehércsoki,20dlg vaj,vagy margarin,1kksütőpor/kávéskanál/30dkg finomliszt,1 csipet só ,6 tojás,35dkg cukor,1 vaniliarud,1citrom,
teteje,-fahéjas porcukor1-1 evőkanál
/vaniliarud el hagyható/én nem raktam bele: )/
*
Elkészítés:
A mazsolát egy kisebb edénybe rakjuk bele a rumot ha nem lepi el akkor,teszünk hozzá vizet és fel forraljuk,majd leszürjük,és hagyjuk hülni.A fehércsokit apródarabokra törjük és a maragrinnal együtt göz fölött ,meg olvasztjuk.Hagyjuk langyosra hülni.
A lisztet össze keverjük,a sütőporral,és a csipett sóval.,majd a tojásokat robotgéppel alaposan fel habositjuk, a cukorral és a vanikiaruddalkikapart belesejével,keverjük/el hagyni lehet a vaniliarudat/Hozzá reszeljük a citromhéllyát,beledolgozzuk a langyos fehércsokiit végül fakanál kavarjuk ki,bele a sütőporosliszt és végül a rumos mazsolát..
Sütőpapiros tepsibe rakjuk és 35 percig és nem tovább sütjük.A belseje igy marad jó puha.
Tálalás előtt,meg várjuk mig ki hül,és tálaljuk.