Hozzávalók:
50dkg kenyér liszt 2,5 dkg élesztő,1 dkg só,1 kanál burgonyaliszt,2-2,5 dl tej,2 kanál olaj.,1 kanál cukor.
*
Elkészítés:
1dl meleg tejben 1 kanál cukorral az élesztőt felfuttatom.
A többi hozzávalót összekeverem, rugalmas tésztát dagasztok, és hagyom, duplájára kelni.
Ha meg kelt újra átdagasztom, és hagyom újra kelni.
Ha meg kelt bekapcsolom a sütőt, 250 fokra.
A tésztából cipót formálok zsirpapirral bélelt tepsire helyezem, és még 30 percig hagyom kelni.
Ha meg kelt, a tetejét bevágom éles késsel lespriccelem vizzel, , s beteszem a sütőbe.
30 percig sütöm250 fokon, utána leveszem a hőfokot 190 és még 15 percig sütöm.
a kisült hideg vizzel lespriccelem, és rácsra téve hülni hagyom.