Fehér boros csirkecomb bakonyi módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Fehér boros csirkecomb bakonyi módra

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 db csirkecomb ketté vágva
5 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1,5 dl fehér bor
2 dl tejföl
1 kávéskanál liszt
20-30 dkg gomba
delikát, őrölt bors
köretnek tészta

*

Elkészítés:

A szalonnát felkockázom, és odateszem, hogy a zsírja kicsit kisüljön. Közben apróra vágom a megtisztított hagymát és fokhagymát, majd rádobom a zsírra és szalonnára. Üvegesre pirítom és ráteszem a két felé vágott combokat. Fehéredésig sütöm, majd fűszerezem delikáttal és borssal. Felöntöm a borral és fedő alatt párolom. Mikor a hús már majdnem megpuhult, beleszórom a megmosott gombát. Pár perc elég neki, és jöhet az egy kávéskanálnyi liszttel elkevert tejfölös habarás. Még egy utolsót rottyan, és már készen is van. Én most sarvacska tésztával tálaltam, de nokedlivel is nagyon finom.

Fehér boros csirkecomb bakonyi módra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fehér boros csirkecomb bakonyi módra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!