Fátyol kalács.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Olgis

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 ek koronás cukor
3 dl tej
3 dkg élesztő.- nálam 20 dkg kovász
4 ek olvasztott vaj(vagy 2 ek liba zsír)
2 egész tojás
1 tojás sárgája
1 kk kurkuma-szép sárga lesz a tészta tőle
2 ek burgonya pehely
jön még hozzá a gyors kovász
gyors kovász.
3 ek liszt pici cukor,1 ek olaj
A töltelékhez:
– 7 dkg vaj
– fél bögre kristálycukor (8 dkg)
– 2 csapott teáskanál őrölt fahéj

*

Elkészítés:

1 dl tej, a 3dkg élesztő-nálam a 20 dkg saját kovász.
Legalább egy óráig pihen, meleg helyen, többször átkavarom a kovászt.
Hozzá keveri a gép a többi hozzávalót, jól kidagasztja, át gyúrom kézzel.
A kenyér sütőre bízom a dagasztást és a kelesztést, amig duplájára nő.
Lisztezett felületen 30*50 centis téglalappá nyújtottam, amit megkentem az előzőleg felolvasztott vajjal, majd megszórtam a fahéjjal összekevert cukorral.
Fontos: a vajból és a fahájas cukorból is kihagytam egy-egy evőkanálnyit, amit a tetejére tettem később.
A téglalapot hat egyenlő csíkra vágtam (a rövidebbik oldalánál), majd a csíkokat egymásra helyeztem.
Kaptam egy emeletes csíkot, amelyet további hat kockára vágtam óvatosan.
Ezeket a kockákat kivajazott püspökkenyérsütő formába sorakoztattam élével.
Megkentem a tetejét a maradék vajjal és meghintettem a maradék fahéjas cukorral.
Ujra kelt 30 percig a formában.
175 fokos sütőbe került, alul-felül sütés programra és körülbelül 25-30 perc alatt készre sült.
Tényleg, könnyű, fátyolos, izletes.

Fátyol kalács.