Hozzávalók:
450g fagyasztott zöldségkeverék(répa, brokkoli, karfiol)
1közepes fej apróra vágott vöröshagyma
1evőkanál szárított petrezselyem levél
1csapott evőkanál cukor
1 teáskanál só
700ml víz
1evőkanál olaj
Habaráshoz:
4púpos evőkanál tejföl
1,5dl tej
csipet só
*
Elkészítés:
A hagymát az olajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket, a petrezselyem levelet, sót, megkeverjük és felöntjük a vízzel.
Fedő alatt puhára főzzük.
Habarás: A tejfölt, a tejjel és sóval csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a leveshez.
Ilyenkor kerül bele a cukor.
Én édeskésen szeretem.
De természetesen elhagyható.
Miután elolvadt a cukor, kész is a leves.
Jó étvágyat kívánok hozzá!