Hozzávalók:
1 teáskanál sertészsír
1 nagyobb fej vöröshagyma
2db lecsópaprika
2db paradicsom
80g csabai lángolt kolbász
1 csapott evőkanál füstölt fűszerpaprika őrlemény
1csapott teáskanál só
1teáskanál csípős pirospaprika krém
1mokkáskanál őrölt édeskömény
1dl víz
1 kismarék friss petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk félfőre majd ketté.
Így apróbb és krémesebb lesz.
A paprikának eltávolítjuk a csumáját, majd felkarikázzuk.
A kolbászt felkarikázzuk.
Közepes lángon egy serpenyőbe vagy kisebb fazékba tesszük a zsírt, a kolbászt, a hagymát és a paprikát majd szépen megpirítjuk.
Mikor ezzel megvagyunk, a paradicsomot félfőre vágjuk és hozzáadjuk.
Kislángra visszavesszük a tűzhelyet, majd hozzáadjuk a sót, fűszerpaprikát, köményt, paprikakrémet a vizet és jól összekeverjük, majd kb.
2-3 percig hagyjuk rotyogni.
Ezután a petrezselyem zölddet apróra vágjuk.
Mikor letelt a 2-3 perc levehetjük a tűzhelyről.
Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok!