Fati féle gyrostál

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

fatime

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a gyros raguhoz:
1kg sertés karaj
5-6 gerezd fokhagyma
1dl olaj
fél csomag gyros fűszerkeverék
1teáskanál fokhagymapor
1teáskanál szárított petrezselyem levél
1evőkanál sűrített paradicsom
Só ízlés szerint
Köret:
fél kg fagyasztott hullámos burgonya kisütve
Öntethez:
450g tejföl
fél csomag fokhagymapor
1nagyobb csipet só
2evőkanál víz
Salátához:
1db kígyó uborka
1db nagyon fej lilahagyma
1db nagyobb tv paprika
fél fej jégsaláta
További hozzávaló:
300g reszelt trappista sajt

*

Elkészítés:

A húst letisztítjuk, eltávolítjuk a hájrészt.
Kisebb, vékony csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőbe öntjük az olajat, majd beletesszük a húst és közepes lángon fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadunk 1dl vizet, az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet, majd lefedve puhára főzzük.
Ezután adunk hozzá 1 evőkanál paradicsom sűrítményt, hozzáadjuk a fűszereket, majd sózzuk ízlés szerint.
Még egy pár percig fedő nélkül kicsit nagyobb lángon pirítunk rajta és készen van.
Öntet: A tejfölhöz hozzáadjuk a fokhagymaport, a vizet, a sót és csomómentesre keverjük.
Saláta: Az uborkát, a lilahagymát, megpucoljuk, félfőre vágjuk majd egy tálba tesszük.
A paprikát és a jégsalátát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tálban lévőkhöz.
Ezt összekeverjük.
Összeállítás: Egy tálcának a felére halmozzuk a sült burgonyát, erre halmozzuk a húst.
A másik felére tesszük a salátát.
Az öntettel meglocsoljuk a salátát és a gyrost, majd mindkét részt megszórjuk reszelt sajttal.

Fati féle gyrostál