Hozzávalók:
A fasírozotthoz:
60 dkg darált sertéslapocka
1 db közepes vöröshagyma
1 ek zsír
2 db tojás
2 ek burgonyapehely
4 dkg reszelt sajt
1 tk fűszerpaprika
1,5 tk só
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mk őrölt fekete bors
2-3 ek zsemlemorzsa (gluténmentes)
4 ek étolaj
A virághoz:
1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika
6-8 db közepes burgonya
½ mk só
½ mk fűszerpaprika
½ mk fokhagymapor
1 dkg reszelt sajt
1 ek aprított metélőhagyma
A sütéshez:
3 dl étolaj
*
Elkészítés:
A felaprított hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, kihűtjük.
A fasírozotthoz a hozzávalókat összekeverjük a zsemlemorzsa és az olaj kivételével, majd hozzáadjuk a kihűlt hagymát is.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk.
A paprikákat szintén megmossuk, és kb.
2 cm széles szeletekre vágjuk.
Az eres, magos részt eltávolítjuk.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, elhelyezzük rajta a paprikakarikákat, majd a burgonyakarikákat szépen, sziromszerűen elhelyezzük a paprikakarikák közepében.
A fasírozottból olajos kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formálunk, meghempergetjük a zsemlemorzsában, és a virágok közepébe ültetünk egyet-egyet.
A megmaradt húsból is gombócokat formálunk, és a tepsibe tesszük.
A krumplikat és a fasírozottakat bőven megkenjük olajjal, a krumplit megszórjuk a só, fűszerpaprika, fokhagymapor keverékével.
200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Az utolsó 10 percben kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal és a snidlinggel, visszatesszük, és ráolvasztjuk a sajtot.
A maradék burgonyát bő, forró olajban kisütjük, és a fasírtokkal együtt tálaljuk.