Fasírtgombóc burgonyaágyon

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Fasírtgombóc burgonyaágyon

Fasírtgombóc burgonyaágyon

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

¾ kg darált hús /csibe,sertés,pulyka/
2 zsemle
1 fej hagyma
3-4 gerezd foghagyma
1 kaliforniai paprika /vagy bármilyen színes paprika jó/
2 tojás
1 cs. zöldségzöld
só, bors, pirospaprika
kevés olaj
1 ½ kg burgonya

*

Elkészítés:

A fasírthoz a hagymát, apró kockára vágva olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a szintén apróra vágott foghagymát, zöldség zöldet, és hagyjuk kihűlni kicsit.
A zsemlét beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
A kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a hagymát, zsemlét, beleütjük a 2 tojást, a kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a pirospaprikát is. Jól kikeverjük és gombócokat készítünk belőle.
A burgonyát karikára szeljük. /ne legyen túl vékony/
A sütőtál alját kiolajozzuk, teszünk bele egy sor burgonyát, sózzuk, majd a fasírt gombócokat elhelyezzük a tetején. Minden gombócot megkenünk olajjal és a gombócok közé 1-1 szelet burgonyát teszünk, hogy a gombócok ne érjenek egymáshoz./Sütőtál széléhez is lehet tenni körbe./
200 fokos sütőbe kb 1 ½ órát sütjük. /Ha erősen pirulni tegyünk a tetejére alufóliát./

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fasírtgombóc burgonyaágyon