Hozzávalók:
fél kg darált hús (én sertés-marhát használtam, vegyesen)
1ek. zsemlemorzsa
1 tojás
só, bors, pirospaprika
vöröshagyma darálva vagy reszelve
fokhagyma
5 dkg sajt
20 dkg szeletelt bacon
*
Elkészítés:
Ezt a receptet itt találtam az oldalon, átalakítottam AMC technikára, nagyon finom lett..
A darálthúsból a tojással, zsemlemorzsával és a fűszerekkel fasírt masszát készítettem.
A bacon szeletek kétharmadát alufóliára terítve összefontam. Ráterítettem a húsmassza felét, arra sajtdarabokat raktam, majd befedtem a húsmassza másik felével. Ráhajtogattam a bacon szőttest és a maradék szeletekkel teljesen befedtem a húsmasszát.
Előmelegítettem a 2,5 l-es, 24 cm-es AMC serpenyőt a visiotherm első zöld jelzéséig és a begönygyölt húst beletettem. Jól átpirítottam (kb. 5 perc), aztán rátettem a fedőt vagy 8-10 percre. Utána átfordítottam a másik oldalára és vagy 5 percig pirítottam.
Ezzel a technikával azt értem el, hogy felénél is kevesebb idő alatt készült el, mint az eredeti recept és semmilyen zsiradékot nem kellett használnom hozzá.
Sült töltelékkel és majonézes burgonyasalátával tálaltam, ezek receptjét külön írom le.