Hozzávalók:
1/2 kg sertéscomb
1 tojás
4 nagy cikk fokhagyma
2 szelet kenyér
só
bors
pirospaprika
kevés morzsa
zsiradék a kisütéshez
1 kg krumpli
kevés vaj, vagy margarin
tej
só
*
Elkészítés:
A sertéscombot ledarálom a fokhagymával együtt. Hozzáteszem az áztatott és kinyomkodott kenyeret és a tojást. Fűszerezem sóval, borssal és pirospaprikával. Ezeket ízlés szerint kell beletenni, van aki borsosabban szereti, van aki kevésbé. Szórok bele kevés zsömlemorzsát és jól összedolgozom. Gombócokat formálok, ellapítom és bő zsiradékban kisütöm. A krumplit kockára vágva sós vízben megfőzöm, leszűrőm, kevés vajjal, vagy margarinnal és tejjel habosra keverem. Savanyúsággal vagy salátával tálalom.