Fasírt két változatban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Fasírt két változatban

Fasírt két változatban

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

75 dkg sertéscomb
6 nagy  cikk fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
3 zsömle, vagy 3 szelet kenyér
1 tojás + 4-5 megfőzve, ha Stefánia vagdalt készül.
só, bors, pirospaprika,  izélés szerint.
zsír a sütéshez

*

Elkészítés:

Fasírtot én  mindig sertéscombból sütök és magam  darálom le a húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt. Azért jó a sertéscomb, mert nincs benne annyi ín, mint pl. a lapockában, így sütésnél nem ugrik össze, nem lesz gumiszerű. Miután ledaráltam a húst és vele  a hagymákat,  hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket, vagy kenyeret, 1 egész tojást, sót, borsot, pirospaprikát, jól összedolgozom. Tudom, hogy sokan szeretik zsemlemorzsában hempergetni a húspogácsákat sütés előtt, én nem szoktam, szerintem így finomabb, nem ég rá egy morzsaréteg. Ha Stefánia vagdaltat  sütök, akkor szórok egy tálcára morzsát, azon szétterítem a masszát, rárakom a főtt  tojásokat (végeit levágom, hogy ne csússzanak el) , feltekerem, végeit benyomkodom, tepsibe rakom, amibe előzőleg zsírt tettem. Végén egy kis trükk:  tojássárgával kenem le az egészet, így sütés közben nem nyílik szét sehol. Közepes hőmérsékleten sütöm,  közben locsolgatom.  Krumplipürét vagy  sült krumplit szoktam a fasírtokhoz  köretnek készíteni, saláta, savanyúság mindig kell hozzá.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fasírt két változatban