Hozzávalók:
75 dkg sertéscomb
6 nagy cikk fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
3 zsömle, vagy 3 szelet kenyér
1 tojás + 4-5 megfőzve, ha Stefánia vagdalt készül.
só, bors, pirospaprika, izélés szerint.
zsír a sütéshez
*
Elkészítés:
Fasírtot én mindig sertéscombból sütök és magam darálom le a húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt. Azért jó a sertéscomb, mert nincs benne annyi ín, mint pl. a lapockában, így sütésnél nem ugrik össze, nem lesz gumiszerű. Miután ledaráltam a húst és vele a hagymákat, hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket, vagy kenyeret, 1 egész tojást, sót, borsot, pirospaprikát, jól összedolgozom. Tudom, hogy sokan szeretik zsemlemorzsában hempergetni a húspogácsákat sütés előtt, én nem szoktam, szerintem így finomabb, nem ég rá egy morzsaréteg. Ha Stefánia vagdaltat sütök, akkor szórok egy tálcára morzsát, azon szétterítem a masszát, rárakom a főtt tojásokat (végeit levágom, hogy ne csússzanak el) , feltekerem, végeit benyomkodom, tepsibe rakom, amibe előzőleg zsírt tettem. Végén egy kis trükk: tojássárgával kenem le az egészet, így sütés közben nem nyílik szét sehol. Közepes hőmérsékleten sütöm, közben locsolgatom. Krumplipürét vagy sült krumplit szoktam a fasírtokhoz köretnek készíteni, saláta, savanyúság mindig kell hozzá.