Hozzávalók:
1 kg darálthús (sertés)
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 g. fokhagyma
3 zsemle, vagy szelet kenyér
kis tej
só, bors
szárított petrezselyem
1 tojás
ételízesítő
tört pirospaprika
zsemlemorzsa
zsír vagy olaj a sütéshez
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A húst beleöntöm egy tálba. A kenyeret vagy zsemlét beleáztatom a tejbe, kicsavarom és húsdarálón ledarálom a hagymával, a fokhagymát áttöröm és hozzákeverem jól eldolgozva a húshoz. Hozzáadom a tojást, a fűszereket és nagyon jól átgyúrom. Golyókat formálok belőle és zsemlemorzsában megforgatom. Zsírban vagy olajban kisütöm.
Én most fritőzben sütöttem, gyorsabb.
Köret bármi illik hozzá.