Farsangi szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Farsangi szelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
30 dkg finomliszt
25 dkg vaj/margarin
1 csomag sütőpor
1 tojás
2 ek. cukor
A töltelékhez:
25 dkg cukor
25 dkg darált mandula (vagy dió)
1 tk. őrölt fahéj
1 citrom
5 dkg mazsola (az enyém mazsola nélküli változat)
A tetejére:
vaníliás porcukor

*

Elkészítés:

A vajat/a margarint a liszttel, sütőporral, tojással és cukorral jól eldolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk. Kinyújtuk a lapokat (21 cm*32 cm-s tepsi nagyságúra), az egyiket a tepsibe tesszük.
A cukorból és a citrom levével sűrű szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a darált mandulát, az őrölt fahéjat, a tisztított mazsolát és a citrom reszelt héját.
Ezt a tölteléket a az alsó tésztalapra tesszük, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Villával megszurkáljuk, 180 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Tetszés szerint szeleteljük, és vaníliás porcukorral bőven megszórjuk.

Farsangi szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Farsangi szelet