Farsangi szalagos fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Edit

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 dkg só
75 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
5 dkg friss élesztő
5 dkg porcukor
4 dkg vaníliás cukor
10 dkg langyos,olvasztott vaj
6 db tojássárgája
5,5 dl tej
3 cl rum
A sütéshez:
5 dl étolaj

*

Elkészítés:

Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk.
A többi porcukorral,vaníliás cukorral a tojás sárgákat habosra keverjük, hozzá öntjük a tejet ,rumot és jól kidolgozzuk.
Majd a liszteket hozzá adva dagasztjuk.
Az olvasztott vajat részletenként hozzá adjuk, liszttel megszórjuk és langyos helyen kelesztjük.
Utána lisztezett deszkára borítjuk,jó ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Fánk szaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra kelesztjük.
Lábasban étolajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra.
A lábast fedővel letakarjuk.
Ha a fánk oldala szép piros szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.
Vigyázzunk,hogy lassú tűznél és nem forró olajban süssük,mert a fánk belseje nem sül át.
Papírtörlőre szedjük.
Vaníliás porcukorral meghintve,lekvárral fogyasztjuk.