Farsangi fánk – siska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

6

Sütési / főzési idő (perc)

3

Nehézség

Farsangi fánk – siska

Farsangi fánk – siska

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg liszt
6 tojássárgája
1 kocka élesztő
7,5 dc tej
1 cs. vaniliás cukor
1 margarin
só, cukor, rum
Hab:
6 tojás fehérje
3 EK porcukort
3 EK eperdzsem

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyurjuk és megkelesztjük.
A megkelt a tésztánk, kisodorjuk, kiszaggatjuk és 15 percig még hagyjuk kelni.  Ha letelt a 15 perc, az alsó felébe mélyedést csinálunk és bő olajban kisütjük.
A sült siskák mélyedésébe eper-vagy másfajta dzsemet rakunk kiskanállal, tetejüket habbal diszitjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Farsangi fánk – siska