Farsangi fánk Klaudiától

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Becsei Klaudia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Farsangi fánk Klaudiától

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
4 dl tej,
2 dkg élesztő,
2 tojássárgája,
1 kiskanál cukor,
1 kiskanál só,
2 evőkanál tejföl,
2 evőkanál étolaj.

*

Elkészítés:

Felfuttatjuk az élesztőt kevés tejben, és a többi hozzávalókkal könnyű tésztát készítünk (mivel elég lágy, ezért fakanállal dolgozzuk hólyagosra). 45 percig langyos helyen pihentetjük.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, elvékonyítjuk 1 ujjnyi vastagságúra (itt nem használok nyújtófát, az ujjaimmal húzogatom szét a tésztát, így továbbra is levegős marad a tészta állaga), majd félbehajtjuk. Ezután nyújtófával könnyedén elnyújtjuk 1 ujjnyira, fánkszaggatóval kiszaggatjuk (7cm átmérőset használtam, ezzel 13-15 darab fánkot kapunk). 5 percet pihentetjük.
Felhevített olajban sütjük mindig közepes hőfokon, hogy egyenletesen átsüljenek. A fánkot középen diónyi nagyságban elvékonyítjuk, ez a mélyedés kerüljön alulra mikor belehelyezzük a forró olajba. Enyhén lefedve sütjük 2-3 percig az egyik oldalát, majd 2 percig a másik oldalát.
Házi baracklekvárral töltjük, ízlés szerint vaníliás porcukorral meghintjük.

Farsangi fánk Klaudiától

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Farsangi fánk Klaudiától