Hozzávalók:
50dkg liszt,3evkanál porcukor,4db tojássárgája,8dkg olvasztott vaj,van.cukor,féldl rum,3dkg élesztő,2,5dl tej,reszelt citromhéj, pici só,lekvár,10dkg porcukor a szóráshoz, 4dl olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
Egy keverőtálba beleteszem a lisztet,a cukrot,a van.cukrot,pici sót,a tojások sárgáját és a cukros ,langyos tejben felfuttatott élesztőt.Lágy tésztát dagasztok,amikor összeállt akkor apránként beledagasztom az olvasztott,de nem meleg vajat.Jól kidolgozom,lelisztezem és langyos helyen 30 percig kelesztem.Majd deszkára öntöm és kézzel kinyújtom 1cm vastagra.Fánk szaggatóval,vagy pohárral kiszaggatom és 15 percet pihentetem,majd meleg olajban szépen lassan kisütöm.Előszőr fedő alatt,majd megfordítva annélkül.Itatós papírra szedem,hogy az olajat felszívja és leporcukrozom.Lekvárral kínálom.
A képen látható fonott fánk elkészitése,receptje:Limara receptoldalán található


