Farsangi fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anita

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Farsangi fánk

Farsangi fánk

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 tojás
2 tejföl
2 mokkás kanál só
1 db citrom reszelt héja
2 dkg élesztő tejben futtatva
80 dkg liszt

*

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekészítjük a hozzávalókat.
Egy kis cukrozott  tejben frelfuttatjuk az élesztőt, majd ezt is hozzá öntjük.
Jól összegyúrjuk, majd langyos helyen kelesztjük.
Nem kényes,akár hidegen is megkel.
Kinyújtjuk egy ujjnyira, majd a legnagyobb pogácsaszaggatóval lisztezett deszkán kiszaggatjuk.
Hagyjuk még kb. 20 percet pihenni, majd bő, forró olajban kisütjük.
Finom baracklekvár vagy bármilyen pikáns gyümölcslekvár jár hozzá….
Laktató leves mellé kitűnő ebéd!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Farsangi fánk