Farsangi fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

200

Nehézség

Farsangi fánk

Recept leírás:

Hozzávalók:

0.5 dl. tej,
1 ek. cukor,
5 dkg vaj,
3-5 dkg. élesztő,
2 tojás,
2 csipet só,
1 kupaknyi rum,
kb. 70 dkg. liszt.

*

Elkészítés:

A langyos tejbe beletesszük az 1 ek.
cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk.
Szétválasszuk a tojásokat, a sárgáját a tejbe tesszük, a fehérjét külön felverjük, és így adjuk a tejhez a rummal, és a sóval együtt.
A masszát kikeverjük, és hozzászitáljuk a lisztet.
Addig dagasztjuk, amíg szép, sima tésztát kapunk.
A vajat az edény falára kenjük, és tovább dagasztjuk a tésztát, míg az teljesen sima lesz.
Végül kilisztezzük az edényünket, és a tésztát is körben, majd kb.
30-40 percig kelni hagyjuk.
A tésztánkat kelés után egy abroszra borítjuk, és kézzel szétterítjük, majd összehajtjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Éles pohárral kiszaggatjuk, és 15 percig ismét kelni hagyjuk.
Forró olajban, fedő alatt kisütjük.
Vaníliás porcukorral, és ízlés szerint lekvárral tálaljuk.
Több évtizedes a recept, kisebbik fiam óvónénijétől származik, aki a gyerekek segítségével ilyet sütött farsangkor.

Farsangi fánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Farsangi fánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!