Farsangi fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Piroska

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

2

Nehézség

Haladó

Farsangi fánk

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
70 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tojás
3 tojássárgája
7 dkg vaj
3 dl langyos tej
1 ek. rumaroma
1 ek. vanília aroma
3-4 dkg élesztő
saját készítésű sárgabarack lekvár

*

Elkészítés:

Első alkalom volt, hogy az élesztőt nem a szokásos módon futtattam fel. Eddig mindig egy külön pohárban csináltam, de most másként volt.
Akkor kezdjünk bele.
A lisztet, a porcukrot beletettem a keverőtálba, rámorzsoltam az élesztőt és ráöntöttem a tejet.
Letakartam egy konyharuhával és 15 percig hagytam, hogy  dolgozzon a lazítóanyag.
Amikor letelt az idő és az élesztő is szépen kidolgozta magát akkor beindítottam a gépet.
Közben beletettem a többi alapanyagot és hagytam, hogy a gép szép sima tésztát készítsen.
Kitettem a táblára és letakartam konyharuhával.
Egy óra elteltével nagyon szépre megkelt.
Közel 2 cm-esre nyújtottam, 7 cm-es átmérőjű pohárral kiszaggattam és most is kelesztettem több mint fél óra hosszát.
Egy nagy lábasba olajat öntöttem, közepes hőfokra melegítettem.
Sütés előtt a fánk közepébe az  ujjunkat belenyomjuk, és a lukkal lefelé tesszük bele az olajba.
1-2 percig fedő alatt sütjük, vigyázzunk, mert nagyon hamar túl is tud sülni a külseje. És attól még a belseje nyers maradhat.
Ezért inkább lassabban süljön!
Papírtörlőre kiszedtem, hogy az olaj fel tudjon szívódni róla.

Farsangi fánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Farsangi fánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!