Farsangi fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Farsangi fánk

Farsangi fánk

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
2 tojás sárgája,
2 evőkanál porcukor,
5 dkg vaj,
3 dkg élesztő,
kb. fél liter tej. (én most 3 dl tejjel és kb. 1dl tejszínnel készítettem)

*

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet kimérjük a Duplafalú Ablakos Kelesztőbe.
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, és az olvasztott vajjal. Ehhez hozzákeverjük a fellangyosított habtejszínt (természetesen folyékony állapotban tesszük hozzá).
A keveréket a liszthez öntjük és annyi langyos tejjel, amennyi szükséges jól kidolgozzuk a fánk tésztánkat. Nekem a 3 dl tej mind kellett. A folyadék mennyisége mindig a liszttől függ. Van olyan liszt, amihez kellett már nekem is a fél liter folyadék. Most a Nagyi Titka liszttel dolgoztam.
A tésztát duplájára kelesztjük.
A Gyúrólapot lefektetjük a munkaasztalra, az asztalt bevizezzük és így letapad a Gyúrólapunk, nem mozog.
A tésztát jól átdolgozzuk kézzel. Kitesszük a vékonyan megolajozott Gyúrólapra és a Nyújtóval ujjnyi vékonyra, de inkább vékonyabbra nyújtjuk. TW Fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
Bő olajban kisütjük a fánkot. Hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni az Ovális Tálalómesterbe, rakjuk a kisült fánkokat. Mikor végeztünk mindnek a sütésével, tálcára rakjuk és az Új Hullám Porcukorszóróval megcukrozzuk.
Házi készítésű baracklekvárral kínáljuk.
Akinek kedve van, meg is töltheti porcukrozás előtt a fánkokat úgy, hogy egy fecskendőbe felszívja a baracklekvárt és a fánk oldalába szúrva benyomja a lekvárt a közepébe.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Farsangi fánk