Hozzávalók:
5 db tojás sárgája, 1/2 cs nyers élesztő, 1 kanál cukor, 2,5 dl langyos tej, csipet só, 1db citrom reszelh héja, fél deciliter rum, 50 deka BL 55-ös liszt, 5 dkg Rama 1 liter olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
Én a kenyérsütő kelesztőjében a 8-as fokozaton (90 perc ) készítem.
Minden hozzávalót beleteszek és elindítom.
Ha lejár, akkor deszkára borítom, átgyúrom és fél órát pihentetem.
Ekkor szaggatom és megint pihentetem letakarva, kb 15 percet.
Majd a kiszaggatott pogácsákat a közepén benyomom és a lyukkal lefelé belerakom a felforrósított olajba és lefedem.
Ha szépen pirul, leveszem a fedőt és megforgatom őket és fedő nélkül készre sütöm.
Vaniliás porcukorral és lekvárral tálalom.
( Az enyém sajnos nem lett szalagos, de percek alatt elfogyott anélkül is)