Hozzávalók:
Hozzávaló:
Barna tészta 4 db tojás , 4 EK cukor,4 EK viz, 2 EK olaj, 4 EK liszt, 1 EK kakaó, (currozatlan) 1/2 sütőpor
Fehér tészta: 6 tojásfehérje
Krém:
6 tojás sárgája, 200g cukor, 300ml tej, 1vaníliás puding, 3 vaníliáscukor, 250 g vaj
Tetejére: csokoládé
*
Elkészítés:
Elkészítése:
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm tepsiben megsütjük.
A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük
A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.
Csoki mázhoz, a hozzávalókat alacsony hőfokon összeolvasztjuk és rásimítjuk a süteményre.
Összeállítá: Kakaós tészta – krém – fehér-tészta tejére olvasztott csokoládé
Hűtőbe tenni 3-4 óra elteltével szépen szeletelhető!
A dió pirítást külön kérésre ide írom!! Előmelegített sütőbe teszem egy tepsibe, és ekkor már a gázt elzárom. A meleg sütőbe KB 15 percig hagyom hagy piruljon meg,majd a kezemmel egy kicsit átmozgatom, hogy a dióhéját eltávolítsam.