Hozzávalók:
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
8 dkg margarin
3 evőkanál kristálycukor
1 tojás. pici só
40 dkg liszt
maffin papír
Kevés olvasztott margarin
porcukor a szóráshoz
*
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk és feloldjuk az élesztőt, nem kell felfuttatni.
A rámát a cukorral, sóval és tojással jól kikeverjük.
hozzáadjuk az élesztős tejet és az átszitált lisztet.
Jól kidagasztjuk, 20 percet kelesztjük, lisztezett deszkán
kinyujtuk fél cm vastagra, 10 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, teszünk rá egy kis dzsemet,
Összefogjuk mint egy batyut, jól összenyomjuk és ezzzel a részével lefelé tesszük a maffin papírba.
Sütőlemezre rakjuk és 30 percig kelesztjük.majd 140 fokon légkeveréses sütőben 10-15 percig sütjük.
Amikor megsült, olvasztott mrgarinnal lekenjük a tetejét és porcukorral szórjuk.