Fánk tepsiben sütve *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
500 gr liszt
30 gr friss élesztő
300 ml tej
70 gr cukor
50 gr ráma vagy vaj
nagy csipet só
2 tojássárgája
1-2 vanília cukor
A töltelékhez:
házi sárgabaracklekvár
A tetejére:
vaníliás porcukor

*

Elkészítés:

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztjuk. Ha ragad, akkor még egy kis liszt mehet bele.
Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk szellősen, mert még kelni fog. Stampedlis pohár aljával mélyedéseket nyomunk a közepébe, ebbe tesszük a kb. mokkáskanálnyi lekvárt. Előmelegítjük a sütőt. Közben még a tepsiben hagyjuk kelni a fánkokat. Gázsütőben 160-165 fokon kb. 20 perc alatt kész.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
Jó étvágyat!

Fánk tepsiben sütve *