Hozzávalók:
100 ml + 4 ek tej
500 g liszt
1 kocka élesztő
50 g cukor
csipet só
3 tojás
150 g vaj
baracklekvár
*
Elkészítés:
100 ml tejet langyosra melegítjük. Elkeverjük 25 g cukorral.
A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a cukorral elkavart tejet. Kevés liszttel elkavarjuk, lefedve 15 percig állni hagyjuk.
A sót a lisztre szórjuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat és a kockákra vágott vajat. Az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát meleg helyen 45 percig kelesztjük.
A muffin papírokat előkészítjük.
A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk,kb 8-10cm átmérőjű korongokat szaggatunk.
A tésztaszeleteket enyhén ellapítjuk. A szeletek felére 1-1 tk lekvárt teszünk, majd lefedjük a maradék szeletekkel, a széleken jól összenyomkodjuk, majd a széleket lehajtva gombóccá formázzuk, és beletesszük az előkészített muffin formába. Lefedve kb. 15 percig kelesztjük. Megkenjük tejjel.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.