Fánk kukoricalisztből

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

Fánk kukoricalisztből

Elkészítés lépései:

  1. A friss élesztőt 1 tk cukorral felfuttatjuk 1 dl langyos tejben.
  2. A kukoricalisztet összekeverjük a púpozott evőkanál útifűmaghéjjal, a cukorral, a sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, a felolvasztott margarint, beleütjük a tojást, és a robotgéppel néhány perc alatt jól kidolgozzuk a tésztát.
  3. Letakarjuk, langyos, huzatmentes helyen kb.
  4. 50 percig kelesztjük, majd enyhén lisztezett nyújtólapon kicsit átgyúrjuk.
  5. Ezután 2 cm vastagra kinyújtjuk, 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepüket egy kissé benyomjuk.
  6. A leeső részeket újra összegyúrjuk és kiszaggatjuk.
  7. 20 percig pihentetjük még a fánkokat, majd közepesen forró olajban, 2-2 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat felitassuk.
  8. Ebből a mennyiségből 18 db fánk lett.
  9. Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha tésztával.