Fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Fánk

Fánk

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg simaliszt
2 dl tej
1 csomag éleszto
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárgája

*

Elkészítés:

A lisztet edénybe tesszuk.
A langyos tejet, a porcukrot és az élesztot egy másik edénybe rakjuk és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
A liszthez hozzáadjuk az élesztos tejet, az olvasztott vajat, a tojások sárgáját. Egy fakanállal osszekeverjuk, majd az asztalra téve simára gyúrjuk. Tálba tesszuk, takarjuk le, és meleg helyen duplájára kelesztjuk kb. 30 percig.
Ha megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra és 6 cm átméroju kiszúróval szaggassuk ki. 10 percig pihentessuk.
Forró olajban (ne legyen túl forró) – lebegjen a fánk – kis adagokban (keveset egyszerre) 2-3 perc alatt sutjuk – megfordítjuk 1-2 percig sutjuk.
Eloszor a lyukas felet fedovel, aztán megfordítjuk és fedo nélkul sutjuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fánk