Hozzávalók:
32 db (6cm-es szaggatóval)
50 dkg liszt
4-5 mk. cukor
4 tojás sárgája
10 g friss élesztő
8 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
csipet só
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom az élesztővel, jól kidagasztom kb 15-20 perc alatt. Síma felszínű rugalmas, közepesen lágy tésztát kapok. Cipó alakúra formázom, tálba teszem, nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztem. Amikor megkelt újra átgyúrom, lisztezett deszkán ujjnyi vatagra nyújtom, kiszaggatom és félreteszem 15 percre pihenni.
Kb 3 ujjnyi olajat hevítettem egy 2 literes edényben. A tésztát úgy tettem a forró olajba, hogy az a fele legyen felül, ami a deszkán az alja volt, és fedő alatt sütöttem kb. 1 percig. Ezután átfordítottam és fedő nélkül megsütöttem a másik oldalát is. Konyhapapírra szedtem.
A friss fánkokat, egy habzsák segítségével, csokoládépudinggal töltöttem. A tetejükre cukormázat csorgattam (egy közepes tojás fehérjét elkevertem 12 dkg porcukorral) és megszórtam tortadarával.