Hozzávalók:
Tészta
1/2kg liszt
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 tojás
kis rum
csipet só
tej
olaj a sütéshez
Töltelék
vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
2 dl tej
*
Elkészítés:
Futtatott élesztőt a tészta hozzávalóival (annyi tejjel amennyit megkíván) összeállítjuk, ha már nem ragad a kezünkhöz a tál alját éa a tésztát is meg hintjük liszttel majd egy órát kelesztjük. Közben megfőzzük a pudingot. Ha megkelt a tészta vékonyra kb újjnyi vastagra nyújtjuk. A tészta egyik felére halmozunk a pudingból majd ráhajtjuk a másik felét. Szaggatóval kiszaggatjuk a halmoknál. Esetleg ha nem ragadt össze a tészta akkor kézzel összedolgozzuk, hogy sütésnél ne jöjjön ki a puding. A maradék tésztát újra összegyúrjuk nyújtjuk és szaggatjuk amig el nem fogy a tészta. 20-30 percig megint kelesztjük a fánkot, majd forró bő olajban kisütjük eőször fedő alatt majd ha megfordítottuk akkor már fedő nélkül. Lescöpögtetjük tányérra tesszük és meghinhetjük porcukorral.
Tölthetjük lekvárral is.