Hozzávalók:
Citromos vaníliás porcukorral meghintve
Hozzávalók
60 dkg liszt
1 élesztő
3-4 dl tej langyos
1 evőkanál cukor
csipet só
2 db nagy tojássárgája
3-4 evőkanál rum
5 -6 dkg Rama olvasztva
1 citrom reszelt héja
1 liter olaj a kisütéshez
*
Elkészítés:
Langyos cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt, egy evőkanál liszttel elkeverve, és lefedve fedővel.
Tálba szitáljuk a lisztet, csipet sóval, elkavarjuk közepére mélyedést készítünk.
Vajat felolvasszuk, hozzá adjuk a többi hozzávalót.
Majd jól megdagasszuk, addig még el nem válik az edény falától.
Majd megszórjuk liszttel tetejét, alját, letakarjuk és meleg helyen kelesztjük.
Mikor megkelt, kezünkkel ki húzogatjuk, majd ki szaggatjuk még hagyjuk pihenni letakarva.
Olajat forróra de vigyázzunk túl forró ne legyen, mert megégnek a fánkjaink, és belül nyers marad.
Tésztát nyomkodjuk meg ujjunkkal, majd amelyik fele alul, pihent úgy megfordítva tegyük az olajba.
Fedjük le fedővel, és süssük lebegjen az olajba a fánk, Majd megfordítjuk ekkor már nem takarjuk le.
papírtörlőre szedjük, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
❤️