Fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

100

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Fánk

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
2.5 dkg élesztő
3 dl langyos tej
4 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
8 dkg langyos vaj
Sütéshez:
kb. 4-5 dl napraforgó étolaj
Tálaláshoz:
porcukor
lekvár

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek.
cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmér- sékletű vajat és a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen 1, 5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Nagyobb méretű, lisztezett pogácsaszag- gatóval kiszaggatjuk.
A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat.
Addig is kel még a tészta.
Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat.
Aránylag hamar megsül.