Fánk *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Fánk *

Recept leírás:

Hozzávalók:

56 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
5 tojássárgája
8 dkg vaj
8 dkg porcukor
csipet só
3 cl rum
sütéshez: sertészsír vagy olaj

*

Elkészítés:

A langyos tejet összekavarjuk a cukorral és 1 evőkanál liszttel, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A  lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük a tejet,rumot , cukrot, tojások sárgáját, és a csipet sót. Jól megdagasztjuk, a  végén pedig lassan adagolva, beledolgozzuk az vajat is. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és kerek formával kiszaggatjuk, majd letakarva, 20 percig pihenni  hagyjuk.Ha megkelt,megfordítjuk a másik oldalára és letakarva kelesztjük még 20 percig. Egy lábosban felforrósítjuk az zsírt, a  fánkokat a felső felükkel tesszük bele és fedővel lefedjük. Amikor  aranysárgára pirultak, megfordítjuk  és fedő nélkül sütjük tovább. Konyhai papírtörlőre szedjük, és miután a fölösleges olajat felszívta, tálcára rakjuk és vanilíás porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:(tortadiszítővel lehet megtölteni :nutella,lekvár,puding….)

Fánk *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fánk *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!