Hozzávalók:
Fánk
6 dl tej
50 g élesztő
5 db tojássárgája
1 teáskanál só,
4  evőkanál cukor
4 EK olaj
4 EK rum
1 kg  liszt
1 l olaj  a sütéséhez
*
Elkészítés:
A tejet meg melegítem a cukorral, sóval langyosra, élesztőt felfuttatom és a többi hozzávalókkal simára dolgozom, a végén a 4 EK olajat bele dolgozom. Hagyom duplára meg kelni majd fánk szaggatóval kiszaggatom. És még olyan 20 percig hagyom kelni. A olajt  fel  melegítem de vigyázni nem túl forróra. Minden fánknak a közepébe az  újammal  lyukat szurok és az alsó részel felfelé  teszem az olajba. fedővel letakarva az első oldalát meg fordítom és azt már fedő nélkül sütöm.
( A rumtól a tészta nem szívja fel az olajt )
				
															

