Fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Fánk

Fánk

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Fánk
6 dl tej
50 g élesztő
5 db tojássárgája
1 teáskanál só,
4  evőkanál cukor
4 EK olaj
4 EK rum
1 kg  liszt
1 l olaj  a sütéséhez

*

Elkészítés:

A tejet meg melegítem a cukorral, sóval langyosra, élesztőt felfuttatom és a többi hozzávalókkal simára dolgozom, a végén a 4 EK olajat bele dolgozom. Hagyom duplára meg kelni majd fánk szaggatóval kiszaggatom. És még olyan 20 percig hagyom kelni. A olajt  fel  melegítem de vigyázni nem túl forróra. Minden fánknak a közepébe az  újammal  lyukat szurok és az alsó részel felfelé  teszem az olajba. fedővel letakarva az első oldalát meg fordítom és azt már fedő nélkül sütöm.
( A rumtól a tészta nem szívja fel az olajt )

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fánk