Hozzávalók:
– 50 dkg liszt
– 3 dl tej
– 1 csomag instant élesztő vagy 2 dkg friss élesztő
– 2 db tojássárgája
– 3 dkg cukor
– 0,7 dkg só
– 2 dkg zsír
*
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a cukorral, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, csipet sót.
Lágyabb tésztát kell kapnunk.
Amikor összeállt, hozzáadjuk az olvasztott margarint.
Duplájára kelesztjük.
Amint megkelt a tészta, kb.
2 cm vastagságúra elnyújtjuk.
Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és egy párnára tesszük, hagyjuk még pihenni 30 percig.
Közben az olajat felforrósítjuk, és lehet kezdeni a sütést.
Közepes lángon sütjük, az első felét lefedve.
Ha megfordítottuk, már nem kell lefedni.
Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkkal kis mélyedést csináljunk, és úgy tegyük az olajba.