Hozzávalók:
-1 kg pulyka aprólék
-3 db sárgarépa
-2 db fehérrépa
-1 db vöröshagyma
-1 csokor petrezselyem
-2 l víz
-ízlés szerint só
-5-6 db borókabogyó
-10 dkg Soós hosszú tészta metélt
– 1 ek kacsa vagy liba zsír
*
Elkészítés:
Pulykahúst megmossuk 4 cm-es db-okra daraboljuk, majd feltesszük a vízbe főzni.
Ahogy forr folyamatosan lehaboljuk.
Zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és amikor már tiszta a leves teteje, beletesszük.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Beltesszük az ek.
kacsa vagy liba zsírt.
( ettől nagyon szép sárga lesz a lé.
Amikor puha a hús, leszűrjük a levest.
Egy tányérra kiszedjük a húst és a zöldségeket.
A leszűrt levest vissza tesszük a tűzre és amikor forr beletesszük a hosszú metélttésztát.