Falusi pulykahús leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Falusi pulykahús leves

Falusi pulykahús leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

-1 kg pulyka aprólék
-3 db sárgarépa
-2 db fehérrépa
-1 db vöröshagyma
-1 csokor petrezselyem
-2 l víz
-ízlés szerint só
-5-6 db borókabogyó
-10 dkg Soós hosszú tészta metélt
– 1 ek kacsa vagy liba zsír

*

Elkészítés:

Pulykahúst megmossuk 4 cm-es db-okra daraboljuk, majd feltesszük a vízbe főzni.
Ahogy forr folyamatosan lehaboljuk.
Zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és amikor már tiszta a leves teteje, beletesszük.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Beltesszük az ek.
kacsa vagy liba zsírt.
( ettől nagyon szép sárga lesz a lé.
Amikor puha a hús, leszűrjük a levest.
Egy tányérra kiszedjük a húst és a zöldségeket.
A leszűrt levest vissza tesszük a tűzre és amikor forr beletesszük a hosszú metélttésztát.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Falusi pulykahús leves